31 Mayıs 2014 Cumartesi

Robin Hood Efsanesi

Robin Hood gerçekten yaşadımı? Rasputin'i kim vurdu? Ve Jeanne d'Arc neden ölmek zorundaydı? Tarih bir çok çözülmemiş olaylarla doludur. Burada birkaç en tanınan ve en heyecanlı hikayeleri okuyacaksınız. Nostradamus, Demir maskeli adam, Romanow ailesi ya da Kral Artur'un efsanesi. Kendimize sormamız gereken ise gerçek nedir, kurgu nedir ?




Robin Hood : O Tarihin ilk süper kahramanlarından biri . Yüzyıllardır zenginlerden çalıp fakirlere dağıtan asil bir hırsızın hikayesi anlatılır. En yeni tarihsel bulgulara göre ise bu kişinin gerçekten de yaşadığını ispat etmek üzeredir.




13.yüzyılda "Robin Hood" adı İngilterede "kanunsuz" anlamında sıkça kullanılan bir lakap idi. 1261 ile 1296 seneleri arasında bu isim ülke genelinde tam yedi kaynakta görülür. Bu kaynaklara dayanarak araştırmacılar Robin Hood öykülerinin 13.yüzyıldan beri halk arasında anlatıldığına dair kanıt görür. En eski yazılı kaynak ise 1377 yılında William Langland tarafından halk şiirleri şeklindeki kitabı "The Vision of Piers Plowman" dır. 





Fransız tarihçi Augustin Thierry bir yazısında Robin Hood'un Kral Aslan Yürekli Richard zamanında Normandiyalı fatihlere karşı savaşan bir grup Anglo-Sakson'un lideri olduğunu iddia eder. Buna karşın Eski çağ araştırmacısı olan Thomas Wright, Robin Hood'un gerçek bir tarihi kişi değilde bir efsanevi kaynaklı kişi olduğunu iddia eder.



Araştırmacılar ise Robin Hood'un bir gerçek tarihi kişilik mi yoksa bir mitolojik karakter mi olduğunu çok eski dökümanları ve arkeolojik buluşları araştırarak bir vücut bulmaya çalışıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder